j'ai envie de...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Niekto „umí“, niekto ľúbi

„Si šťastný?“ „Asi mi nebudeš veriť, ale takto som sa ešte v živote necítil,“ odpovedal mi Malý Princ na moju otázku. Je zaľúbený a jeho láska je opätovaná. Sladké. Odkedy som ale o piatej ráno robila bútľavú vŕbu jednému chlapovi, zmenil sa môj pohľad na vzťahy. Z mužskej strany. Ležal mi na pleci a plakal.
Okrem toho mi stihol aj vylíčiť celý Jeho a Jej vzťah. Vzťah, ktorý je založený na obetiach zo strany jednej a prijímania z tej druhej. Niekto „umí“, niekto ľúbi – žiadalo sa napísať. Lenže stojí im to za to, že sú obetní baránkovia?

Don Juan sa kvôli láske vzdal stretávania so mnou. Jeho milá je žiarlivá. Keď so mnou ide von, raz za dva-tri mesiace, nepovie jej, s kým ide. Klamár? Nie. Len sa snaží, aby jeho žena bola spokojná. Je na tom niečo zlé? Žiarlivosť sa niekedy nedokáže zvládať. A niekedy žiarlivosť treba. Asi tak, ako iskričku na oheň. Ešte stále v nás asi existuje tá vlastnosť, ktorú sme mali už ako deti. Keď sa cítime byť ohrození niekým iným, že nám vezme hračku (v tomto prípade partnera), ceníme si ju viac, no nie?

Je Valentín. Myslela som si, že to bude so mnou horšie. Že zase budem nadávať tak, ako každý rok, na páry, čo si neustále vymieňajú telesné tekutiny za pochodu strašného zvuku. Ale nič sa nedeje. Absolútne nič. Dnes je deň, ako každý iný. Pre mňa. Že je Valentín otrepaný komerčný sviatok, ktorý k nám priletel z Ameriky? Nezáááájem... Zaujala som neutrálny postoj. Asi dospievam. Alebo mám iné starosti, ako nadávať na tých zaľúbencov.

Jednou starosťou je, že som chorá, a preto dávam zelenú všetkým medicínskym aj nemedicínskym zázrakom. Čierny mi povedal, že to mám vypáliť nejakou domácou liehovinou. Žiaľ, nestalo sa. Ani sa nestane. Moja pečeň potrebuje reset. No alcohol, please!!! Nechcem vidieť tie vraždiace tváre kamošov, s ktorými tento týždeň žúrujem, keď im poviem, že som na liekoch a pijem len vodu a čaj.

Určite si o pár týždňov všimnete priam nezvyčajné úkazy v našej spoločnosti. Oteplí sa a ľudia si uvedomia, že sú sami. Začnú si niekoho „nasilu“ hľadať. Takým vzťahom to podľa môjho názoru dlho nevydrží (zvieratá sa nepočítajú :P). Ak áno, gratulujem!

V každom prípade sú už dávno preč tie časy, kedy sme si posielali lístočky tvaru: „Chceš so mnou chodiť? Áno / Nie – zakrúžkuj!!!!“

Zaujalo ma... | stály odkaz

Komentáre

  1. Tak
    dakujem, za pocitanicko a na konci som sa tak rehotala..ano?nie zakruzkuj...bozske..romanticka od kosti som sa tak vedela zdut za take listocky..:D
    PS: Juana nechaj tak radsej..chlap co sa rychlo vzdava nestoji za hriech..;-))
    publikované: 14.02.2010 21:50:25 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014