j'ai envie de...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Maj ingliš lajf.... zaťál

Blondínka vraví, že som lenivá na písanie, a preto som do tohto blogu dlho nič nepridala. Jasnačka, ale... komu sa chce chváliť, že ma prijali na moju vysnívanú školu (predpokladám, že dlho nebude moja vysnívaná, keďže sa budem musieť zase začať učiť), som v Anglicku a zamakávam (to tvrdo možno pridám neskor).
 
Anglicko je špeciálne tým, že keď sa chcete pozrieť cez cestu, pozeráte sa opačne – najprv vpravo, potom vľavo - čiže ja sa pozerám správne... aspoň raz. Všade sú tu pavúky – v karavane (áno, tu teraz bývam). Nie veľké, ale také prťaté, no o to je to, že ich máte na sebe nepríjemnejšie. Ešte aj Blondínke lezú na nervy, a to ona sa teda nezľakne hocičoho. Hm, lenže vždy, keď po mne nejaký lezie, spomeniem si na Spidermana. Chýba mi tu ten jeho suchý humor a irónia ako keby k nemu ušitá na mieru. Najlepšie nacvičená fráza s anglickým prízvukom, ktorú budem vypúšťať zo svojich ctených úst po tomto lete bude asi THANK YOU. Tu sú ľudia veľmi slušní. Dokonca ďakujú aj ujovi autobusárovi pri výstupe. Bodaj by to tak bolo aj na Slovensku. Tu by akurát tak na vás ujo autobusár pozrel, že o čo vám ide alebo by vás jednoducho odignoroval. Má predsa na práci kopec iného...
 
Má to tu aj svoje pozitívne veselé stránky. Pať báb a jeden chalan nasáčkovaných v jednom karavane, hoci celkom poho, pre šiestich. Štyri z nás už majú periódu – ako by povedala prababi. Kokso, prečo nie som tučniak alebo morská koníčica? Tie samice sa majú najlepšie na svete – celý porod odbaví chlap.
Dostatočne zábavné je aj to, ako sa Bondínka zdokonaľuje v angličtine. Nemyslím, že je smiešne to, že sa snaží byť lepšia, ale to, že sa mýli vo výslovnosti.
 
„Lucia? A ako sa povie, že chcem ísť radšej pešo? Aj gou báj fud?“ pýtala sa ma po prvej plneprespatej noci.
„Zlatino, práve si mi povedala, že pojdeš po jedlo.“
 
„A kedy pojdeme na tú bič?“
„Myslíš na pláž? To je bíč.“
 
No a namiesto wajfaj (wi-fi internet) vyslovila wifi, čo tu vraj znamená smradľavá. Čiže Blondínku teraz prezývame aj Wifi bič.
 
Dnes som mala svoju prvú šichtu. Naučila som sa jednu fajn vetu: „You rock my kock.“ Lenže neviem, komu to budem hovoriť, keďže ja ako žena kock nemám. Domyslite si, čo to asi znamená. :P
 
S Wifi bič ideme práve na Bluevodku – 5% supersladký superchlast. Nejdeme sa opiť, ale Pohoďáčka dnes končí o polnoci a ideme ju čakať.
 
Ešte sa ozvem..
 
…možno…

Zaujalo ma... | stály odkaz

Komentáre

  1. :-))
    podarená skupinka ste :-))
    publikované: 02.07.2008 15:05:37 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. supersladky superchlast
    mam aj ja rada ;) ak si este nekusila, skus Southern Comfort s limetkovym sirupom - to ti je nieco mnam mnam :):):)
    publikované: 02.07.2008 15:20:27 | autor: laurie (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014