j'ai envie de...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trosky a zajačikovia

Prečo sa z milujúcich ľudí zrazu stávajú trosky? A prečo tie trosky musí vždy zliepať niečo alebo niekto iný? Alkohol, drogy, sex, hlad... Rozchody bývajú vždy ťažké a niekedy aj nečakané.
Moja kamarátka Drzaňa sa prednedávnom stala troskou. Tri mesiace po trojročnom vzťahu si našla ďalšieho priateľa - zajačika. A takisto ako s tým predošlým si s ním vedela predstaviť budúcnosť. Krásny dom na vidieku, deti, pes pobehujúci na dvore a milujúci manžel v posteli. Všetko sa vyvíjalo úplne úžasne. Drzaňa každým dňom žiarila viac a viac. Až kým...

Jedného dňa sa jej mladší zajačik začal správať akosi čudne. A ako správne baby sme to konzultovali pri káve. Bol zrazu akosi viac so svojou partiou ako s ňou. Pritom predtým sa bez nej nezaobišiel ani keď bol so "svojimi". Viac báb, viac hláv.

"Je to preto, lebo je mladší. Nie je ešte natoľko vyspelý," tvrdila som ja. Drzaňa neverila. Po dvoch týždňoch sa rozišli. Keď chlapovi "prepne", tak sa zatne a nič sa nedá robiť. A u takýchto malých hlodavcov obzvlášť...

Najlepšie na tom byť troskou je, že väčšinou sa z toho spamätáte a vyjdete do sveta akousi vynovenejšou lepšou nohou. Človek sa vie otriasť. Asi tak, ako pes, keď výjde z vody a ošpliecha všetkých okolo seba. Niekedy to trvá pár týždňov, inokedy akt otrasenia trvá o niečo dlhšie. Dôležitý je však prelom, kedy si spomínaná troska uvedomí "Aha! Toto predsa nie som ja!" a začína boj dávania sa dokopy.

Zajačikovia si nezaslúžia, aby sa kvôli nim staré kozy trápili! Koza je veľká a silná a zajaca nevidí. Navyše, ten je prchký a hocikedy môže ujsť. A rozmýšľal už niekto nad tým, čo potom s tými zajačími bobkami?

Drzaňa dnes kávičkuje s chlapom za vodou. Ona je už na druhom brehu - na tom bez zajačika.

Zaujalo ma... | stály odkaz

Komentáre

  1. Lucka,
    zvlastny claniok, v niecom pravdivy v niecom zvlastny uhol pohladu..
    Podla mna ale trosky maju v sebe tu naj silu...
    Inac, ono vztahy , lasky tvoria ludia. Ludia s roznym charakterom, temperamentom
    a vedomim..a o tom to je...
    Ale mlady chlap k starsej zene?..o tom
    uz bolo na mraky popisane..zvacsa to nespeje k dobremu a aj ked to dopadne dobre, zasa v urcitom veku je to tiez na hrane..damy dospievaju skor ako pani a aj starnu skor..mame taky priklad v rodine... milovali sa, vzali sa, maju dospele deti, ale pan aj ked svoju pani doposial miluje bohuzial starne sam samotinky a este aj opatruje svoju pani, ktora to uz ma za sebou...nie je to lahke aj ked sa okolie snazi ulahcit po vsetkych strankach--to daco vnutorne to spolucitenie , spolupatricnost, to vediace nezne laskave milujuce pohladenie a pohlad bez slov.. to daco medzi nebom a zemou to mu dat/nahradit nikto nemoze..:)
    publikované: 03.03.2010 11:11:17 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Jajajko
    dakujem za krasny komentar :)
    ano, tvoj pohlad je iny - pohlad na vyspeleho zajacika. Aj take sa stava. C'est la vie!!!
    A ano, trosky maju svoju obrovsku silu... len musi prist ten zlom, kedy ju objavia...
    Pekny den

    L. :)
    publikované: 03.03.2010 11:21:35 | autor: lucka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. na veku nezáleží
    Môj drahý je odo mňa starší o 9 rokov a klape nám to. Moja prababka mala o 7 rokov mladšieho manžela a klapalo im to tiež.
    Keď sa pozriem na môjho 80- ročného deda, v akej je forme a vyzerá o desať rokov mladšie ako má, tak mi z toho vychádza, že samotný vek až takú rolu nehrá, ale zas také tie dvadsať až tridsať ročné rozdiely, už ani mne neprídu celkom o.k. Ale zas, ak to niekomu vyhovuje tak, prosím. Každý má na výber do akého vzťahu sa pustí.
    publikované: 03.03.2010 12:14:32 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. datum narodenia niekedy klame
    clovek moze vyzerat ovela mladsie ale i starsie, nez je jeho skutocny vek , podla mna je najdolezitejsi "vek dusevny", zrelost, schopnost precitenia, empatie...je toho vela, co cloveka ovplyvnuje, s cim musi "bojovat" nielen pocas zalubenosti, ale najma pocas prechodu od zalubenosti k zrelej laske, ak k nej vobec dojde...
    publikované: 03.03.2010 18:04:55 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. zaujimave spojenie,
    ze koza+zajac:-))
    toto sa mi pacilo:" A rozmýšľal už niekto nad tým, čo potom s tými zajačími bobkami? " - hm,rozmyslal niekto...?:-)
    jajaj,ako si myslela toto?:"...ale pan aj ked svoju pani doposial miluje bohuzial starne sam samotinky a este aj opatruje svoju pani, ktora to uz ma za sebou..."
    publikované: 03.03.2010 18:11:12 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Bonnie,
    clovek ked uz sa so starobou ci starnutim vyrovnal ma svoj svet (fyzicky aj dusevne) ked su uz vnemy pomalsie, vnutro vyrovnane ..svet ktory sa nezhoduje s tym manzelovym, ten starne a rad by sa s tym co k tomu prislucha ako dobre tak aj zle delil s niekym (ako fyzicky taj aj dusevne)...

    zajacov je najlepsie chovat na rostoch ,, aby bobky prepadavali
    o)) no a ako sa vravi " vrana k vrane sada"...koza nech si radsej capa hlada a zajacika nech si dava radsej len toho z pekacika --zdravsie ..:D
    publikované: 03.03.2010 18:54:04 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. no ale!!!
    za polemiku by stálo napríklad to, že muž má vrchol sexuality medzi 20 a 30 rokom života a žena medzi30 a 40... z toho mi vyplýva fakt, že ak by im to malo klapať, mala by byť žena staršia o desať rokov...
    ..ja nič, ja len tak...
    publikované: 03.03.2010 20:09:20 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. zaujímavá téma,
    zhodou náhod je, že som mala kolegu/poznám 2 ďalšie páry/ , ktorý si zobral za ženu svoju učiteľku. Mali 3 synov a on si uvedomil, že však si s dievčatami neužil. Rozbil manželstvo mladšej žene, mal s ňou 2 dcéry a ona ho opustila, lebo je starý. On sa vrátil k svojej prvej žene. Paradox. Tak ako napísala Hanka. Prečo takéto vzťahy vznikajú? Lebo duševne tí zajačikovia sú starí capy. Potom sa maskujú bradou, trebárs i hrbením, žena sa musí omladzovať obliekaním at´d. Dokážu žiť, milovať i starať sa neskôr. Nebýva ich veľa ale sú.ˇVrece si záplatu vždy nájde.
    publikované: 03.03.2010 20:59:32 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  9. jajaj,
    dik,to bolo zaujimave objasnenie...zatial som sa z tohto pohladu nezamyslala nad starobou a procesmi,ktore popisujes
    publikované: 03.03.2010 21:31:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014