j'ai envie de...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hneď to vysyp! Zn: Lóve nechcem!

Neznášam chodenie na rande. Radšej si zájdem s kamošmi na pivo. Viem totiž, aký priebeh stretnutia s chlapom na mňa čaká. Aké otázky mi bude daná osoba klásť... "čo plánujem robiť najbližšie? Aké sú moje životné sny?" Prečo som vlastne sama??? A pri tejto otázke mám chuť kričať. Nuž... ako sa hovorí? Shit happens a do takejto „krásy“ občas spadnem aj ja.

Prečo som teda sama? „Pretože ma nikto nechce.“ Týpek len začne zalamovať rukami a vravieť mi, aká som krásna a že všetci sú určite slepí. Potom ja začnem rozprávať o svojich vášňach, chľastaní s Angličanmi a vylomeninách. Nakoniec si zaplatím sama. Nikdy nechcem, aby za mňa platil chlap. Málokedy dovolím človeku, aby za mňa zaplatil. Buď si ho cením, alebo viem, že mu to hneď nejakým spôsobom vrátim.

Najviac však neznášam otázku: „Kde je najbližší bankomat? Ešte vyberiem peniaze.“ Sorry, kámo. Keď ideš s babou von (myslí sa normálny kus trochu bláznivej ženskej), nezaujíma ju, koľko vyberieš. Akt vyťahovania papierikov z bankomatu ma absolútne nebaví, najmä v zime, keď musím stáť v tom mraze. Brrr.

Navyše som pri poslednej konverzácii s Čiernym zase o niečo múdrejšia. Zdá sa, že čím som staršia, tým viac ma nebavia naťahovačky na chate (čete) či pri osobnom kontakte. Čierny to vystihol: „Musíš riešiť veci jednoducho. Nevieš? Opýtaj sa. Chceš? Tak si vezmi! Nechceš? Ignoruj.“ A celé to zaklincoval japonským príslovím: „Pokiaľ nevieš, spýtaj sa otázku hneď. Vtedy budeš v nevedomosti iba sekundu. Ak sa však nespýtaš, budeš v nevedomosti celý zbytok života.“ Myslím, že niečo na tom bude. Čierny aj s japonským príslovím majú pravdu. Načo čakať?

Jeden ďalší kamoš (Blázen) mi pri nočnej návšteve fastfoodu napoly ožratý zase povedal: „Užívaj si. Nerieš. Keď budeš stará sedemdesiatročná babka, ako budeš spomínať na svoju mladosť?“ Hm, otázka na zamyslenie! „Buď budeš spomínať s láskou na všetko, čo si stihla, alebo buď cudná a nudná a búchaj si hlavu o stenu a pýtaj sa seba, prečo som si ja neužila, keď som bola mladá?“ Trošku zamotaný, ale tiež zaujímavý názor.

Pravda bude asi niekde uprostred. Lenže každý má ten svoj stred nastavený inak. Tak ho nájdite!


Zaujalo ma... | stály odkaz

Komentáre

  1. Lucka Luciferová...
    ja ti dám po krčmách chodiť! ale nie, to bol vtip, jasné, užívaj si, ja len, že ty sa nemáš rada..... tvrdíš, že a nikto nechce, chceš stále platiť sama, akosi sa mi zdá, že si nechceš pripustiť, že by si mohla byť milovaná, obletovaná... a to chlapci a muži robia radi. Obletovať dámu svojho srdca baví mládencov každej doby, aj tej mojej, aj tejto. Chlapci chú byť tí, ktorí dajú dáme najavo, že si ju vážia, že zaplatia útratu - a toto dáma nezneužíva, tudíž konzumáciu nepreháňa..., muži chcú lichotiť a vykúzliť na tvojej tvári šťastný úsmev... a že predtým musí do bankomatu? tak to vydrž, veď nehorí, jednoducho musia a nerieš.....:-))
    publikované: 13.01.2012 10:50:56 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ten Cierny sa mi ľúbi
    celkom interasantné slová mu idú z "huby"..
    zapíšem si to japonské príslovie-možno sa v živote mi zíde..ktovie...
    ajty PRAVDU hľadáš?
    tá je k "nenalezení"..
    aj ja ju už desaťročia hľadám-nikde jej neni..
    aj bez nej =ži= jedz + miluj + pi..a pestuj si sny..
    publikované: 14.01.2012 11:40:04 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. to matahari
    asi som lad ;) obletovat ma mozu iba motyle. Nic, co ma zihadla. Takze asi smola pre chlapov :P Nevravim, ze nezmenim svoj nazor, ale teraz to citim takto :)
    pekny den
    L.
    publikované: 17.01.2012 17:29:34 | autor: lucka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. j ´ai vieu
    no feministka ako bič! keď ti nevyhovuje muž, skús to so ženou. Tie vždy vypadajú ako motýle, čo nektár hľadajú
    publikované: 17.01.2012 19:48:38 | autor: ach jaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. To ach jaj
    feministka nie som :) navyse som poznacena aktom platenia za seba od malicka. citaj pozorne a uvedomis si, ze vsetko, co je v tomto blogu je pisane s nadhladom, sarkazmom a ironiou... a pre buducnost, ach jaj, napis nam aspon svoje ctene inicialy ;)
    publikované: 17.01.2012 19:58:57 | autor: lucka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014